TüP BEBEK TEDAVI SüRECI - AN OVERVIEW

Tüp bebek tedavi süreci - An Overview

Tüp bebek tedavi süreci - An Overview

Blog Article

Eğer yerleştirme işleminden sonra geride iyi kalitede embriyo veya embriyolar kalmış ise, anne-baba adayının onayı alınarak bu embriyolar ileride kullanılmak üzere dondurulup saklanır.

Aşılama: 35 yaş altı, sperm kalitesi iyi olan ve daha basit kısırlık problemleri yaşayan çiftler için uygun.

Bu sebepten dolayı doktor lawnımına başvuran çAlright eş vardır. Bir doktor tarafından muayene edilip gerekli araştırmalar yapıldıktan sonra sonuçlar çiftlerle paylaşılır. Eğer sonuçlardan sonra her iki tarafta da bir sorun yoksa bu genelde nedeni bilinmeyen bir kısırlık olarak biliniyor. Eğer kısırlık teşhisi konulduysa, çiftlere çeşitli yöntemlerde tedaviler uygulanabiliyor.

40'lı yaşlarında kısırlıkla mücadele eden kadınlara, tüp bebek tedavisinin kendi yumurtaları ile hamile kalma şansının en yüksek olduğu söylenmekte.

Aşılama olmadan tüp bebek olur mu? Aşılama olmadan tüp bebek olur mu?, Araştırmanın sonunda doğrudan tüp bebek tedavisi diğer tedavilere oranla daha başarılı ve daha ekonomik bulunmuştur.

Bu sayede acı, ağrı, kramp gibi hislerin oluşması da engelleniyor. Yumurtaların belirli bir olgunluğa erişmesinin ardından toplanması sırasında vajinal ultrasonografi de kullanılır.

Aşılama daha çOkay herhangi bir sebep olmayan ve erkek faktöründe sayı ve şekil bozukluğu olmayıp hareket azlığı olan hastalarda tercih edilen bir yöntemdir.

Yumurta toplama işleminde vajinal ultrason eşliğinde yumurtalık içine iğne ile girilerek yumurta içeren ve folikül advertisementı verilen içi sıvı dolu yapılar boşaltılır.

Ancak Kanada'nın Western Ontario Üniversitesi'nden yapılan araştırmalar, rahim içi aşılama yönteminin forty'lı yaşların başındaki kadınlar için Polycystic Ovary Syndrome de etkili olabileceğini gösteriyor.

Uygulanan tüp bebek aşamaları arasında ikinci sırada yer alan bu işleme başlamadan önce vajen bölgesine ultrason probu yerleştirilir. Bu sayede doktor tarafından yumurtaların Web bir şekilde görüntülenmesi de sağlanmış olur.

ÇOkay sayıda çift için tüp bebek aşamaları arasında en heyecan verici olanlardan biri de yumurtaların toplanmasıdır. Kısaca OPU olarak adlandırılan bu işlem çatlatma iğnesinin yapılmasının üzerinden 36 saat geçtikten sonra yapılıyor.

Yumurta geliştirme aşamasında, kadın hastaya yumurtalarının gelişimini desteklemek için hormonal ilaçlar verilir. Bu ilaçlar yumurtalıkları uyararak birden fazla yumurta gelişimini sağlar.

İlaç kullanımı devam ederken bir yandan da yumurtaların gelişimi takip edilir. Yumurtaların best olgunluğa erişip erişmediği ultrason ile rahatlıkla takip edilebiliyor ve bu takip aşaması kadın için zorlayıcı olmuyor.

Transfer aşamasının tamamlanmasının ardından sağlıklı embriyo implantasyonunun 6 gün ile ten gün arasında değişen bir sürede gerçekleşebildiğini söyleyebiliriz.

Dolayısıyla istisnasız tüm çiftlerin bu tedavinin aşamaları hakkında detaylı Polycystic Ovary Syndrome bilgi sahibi olması gerekiyor. Elbette bu aşamaları sizlere tek tek aktaracağız ancak öncesinde çiftlere verilen eğitimden söz edelim.

Report this page